No comments yet

LIONS CLUB SKURUP arrangerade Cirkus i augusti 2017

Lions fyller 100 år. Från centralt håll anmodades vi klubbar att göra något speciellt under detta året, något som skulle vara lite unikt. Kanske något som kan upprepas vid något tillfälle framöver.

Klubben tog beslutet att vi arrangerar en cirkus med inriktning på barnen i kommunen. Vi tog kontakt med Cirkus Olympia och vi fick ett bud på att köpa en föreställning i Skurup i slutet av augusti, kostnad 39 220 kr

Lions policy är att inte använda insamlade medel på detta sätt, alltså krävdes det en finansieringsplan. Planen innehöll följande: Vi producerar en jubileumstidning till alla hushåll i kommunen. Denna informerar kommunens innevånare om Lions verksamhet och bekostas av annonser och kan dessutom ge ett visst överskott. Detta blev 21 615 kr. Biljettintäkterna och tillträdet till cirkusen löste vi med att en vuxen person betalar 150 kr och får då ta med två barn under 13 år utan avgift.

Vi sålde biljetter, dels i förköp med hjälp av butiker i Skurup, Rydsgård o Skivarp och dels såldes biljetter i samband med föreställning på Maskingatan. Sammantaget såldes biljetter för 28 600 kr.

Föreställningen blev en strålande succé. Av de 600 platserna i tältet besatte vi 450, en härlig blandning av vuxna o barn. Man fick en känsla av att föreställningen hade en inriktning på barn. Alla njöt av föreställningen och uttalade sin förtjusning över arrangemanget både gäster, cirkuspersonal och arrangörer.

Lions som stod för arrangemanget tackar alla som bidragit till det förnämliga resultatet.

201709/lgn