No comments yet

Höstloppis den 7 oktober

Väderleksprognoserna var inte de bästa inför Höstloppisen. Trots detta var det som vanligt många som köade för att vara bland de första klockan 10.00 att komma in i det med loppor välfyllda gamla kostallet. Numera finns inte mindre än tre tält på gården med försäljning av leksaker, böcker, möbler och kaffeservering. Detta har underlättat trängseln inne. Barnfamiljer, ibland med barnvagnar och med intresse för leksaker, kan direkt söka sig till tältet på gården. Det fanns även krukor, cyklar och sportutrustning till försäljning under bar himmel. Inne i ladan var det som ett litet varuhus, där fanns det mesta att köpa. Många uppskattade den ordning och reda som var i de olika försäljningsstånden. Lionsmedlemmarna med partners lägger ned mycket arbete för att skapa denna ordning. Loppisgrejorna kommer som bekant från containern på Återvinningsstationen dit snälla kommuninnevånare ställer in grejor. Numera måste den tömmas flera gånger i veckan då det kommer in mycket dagligen.

Trots att det blev lite regn så inbringade loppisen drygt 92 000: -. Denna gång kommer pengar att skickas till ”De glömda barnen i Turkiet”. Det är ett läger med barn från Syrien, ca 40 000, som vistas strax innanför gränsen och som bor i tält. Även Barndiabetesfonden och Lions Forskningsfond Skåne kommer att få bidrag av samma storlek.

Tack för att ni hjälper oss att hjälpa!