No comments yet

Luciasoarén i Villie kyrka

Lions Club Skurup ansvarar sedan några år tillbaka för Lucia-arrangemanget i kommunen. Kröningen sker i någon av kyrkorna i samband med en högtidlig soaré där det även bjuds på sång och musik.

I år var det i Villie kyrka som var fylld till sista plats. Kyrkoherde Anders Mårtensson och Lions president Ann-Christine Wutzler höll hälsningsanförande. Därefter blev det sånger framförda av barnkörer under ledning av Christina Bergendahl.

Sedan kom luciatåget in och sjöng vackra julsånger. Det var Linnea Ringheim som var musikalisk ledare för Lucian och hennes följe. Efter kröningen blev det fler sånger. Programmet avslutades med ”Vintervita toner som värmer i mörkret” med familjerna Holmström från Solberga och Örsjö. Två fantastiska, genommusikaliska familjer bestående av fyra vuxna och fem barn.

Luciatåget spred sedan ljus och glädje med sina vackra sånger på olika platser i kommunen. Alla äldreboende fick besök och luciorna medverkade även på den träff för 300 pensionärer hos Danne Stråhed på Dannero som klubben arrangerade.