Vårloppisen på Örsjö Boställe

Event details

  • lördag | 13 april, 2024
  • 10:00 - 14:00
  • Örsjö Boställe

I två gamla kostall på Örsjö Boställe arrangerar Lions sedan några år tillbaka sina trivsamma och välbesökta loppmarknader. Här har man inrett olika avdelningar i det som tidigare var ”spiltor” för korna. Lionsmedlemmarna med sina respektive partners lägger ned mycket tid och omsorg för att sortera, samt ta bort ”prylar” som inte är attraktiva. Det har inneburit ordning och reda och gjort det lätt för kunderna att välja bland alla fynd som erbjuds.

När det är dags för antingen vårloppisen i april eller höstloppisen i oktober sätter man upp tält på gården där en del av möblerna säljs. I samma tält går det även att köpa en god kopp kaffe med tillhörande bröd.

I anslutning till tältet erbjuds korv med bröd som kan avnjutas medan man lyssnar på ljuvliga toner från positivspelaren.

Cyklar och andra skrymmande saker säljes under bar himmel på gården.

Lions loppor kommer huvudsakligen från den täckta Lions container som står på Återvinningsstationen i Skurup. Här ställer kommuninnevånarna in saker och prylar som ej används men som är för bra att kasta. Lionsmedlemmarna tömmer containern med jämna mellanrum, oftast en gång i veckan.